Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! З цінами на послуги та текстом публічного договору про надання медичних послуг можна ознайомитися на сайті установи в розділі Платні медичні послуги.

07.10.2021

ДУ «Головний медичний центр МВС України» розпочав вакцинацію проти грипу

З метою запобігання епідемії грипу ДУ «Головний медичний центр МВС України» розпочав вакцинацію проти грипу запрошує на щеплення від грипу до поліклініки установи. Щеплення проводиться чотирьохкомпонентною вакциною «GC Flu quadrivalent» (ДжіСі Флю квадривалент), виробник - південнокорейська фармацевтична фірма «Грін Крос Корпорейшн». Штамовий склад вірусних антигенів, що містяться у вакцині ДжіСі Флю Квадривалент, відповідають рекомендаціям ВООЗ для сезону 2021-2022. 
Щорічно епідемічний сезон з грипу триває орієнтовно з вересня - жовтня по березень - квітень. У цей період є найбільший ризик заразитися небезпечним недугом.
Грип - це висококонтагіозне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Джерелом інфекції при грипі є хвора людина. Особливо заразна інфікована людина при грипі в розпал хвороби, в гарячковому стані. Період зараження продовжується в середньому 4-7 днів. Передача інфекції відбувається головним чином повітряно-крапельним шляхом.
Щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.
Проте важка форма перебігу хвороби характеризується швидко прогресуючою первинною вірусною пневмонією, яка, на відміну від бактеріальної пневмонії, не чутлива до антибіотиків і без правильного лікування може призвести до летального результату протягом 24 годин після появи перших ознак ускладнення.
Яким би не був штам вірусу, варто запам'ятати і дотримуватися найголовніших простих правил. Адже грип, як і інші респіраторні віруси передається повітряно-крапельним шляхом і вражає органи дихання. Профілактичні заходи спрямовані насамперед для підвищення резистентності організму до дії збудників грипу, а також інших ГРІ та ГРЗ. 
Тож прості речі, які рятують життя: уникайте контактів з хворими, використовуйте медичні маски, уникайте висихання слизових оболонок носа, користуйтеся загальними правилами гігієни, регулярно провітрюйте приміщення та робіть вологе прибирання, дотримуйтесь здорового способу життя, додатково захистить себе – щорічно вакцинуйтесь. Зустріч з вірусом без захисних антитіл призводить до хвороби.

 

Вакцинація безкоштовна.

 

(с) 2024

Запис до лікаря