Contrast
Font
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! З цінами на послуги та текстом публічного договору про надання медичних послуг можна ознайомитися на сайті установи в розділі Платні медичні послуги.

21.01.2020

Unique equipment - an ultrasonic bone scalpel

Нейрохірургічне відділення Центрального госпіталю МВС України цього року поповнилися унікальним операційним обладнанням – ультразвуковий кістковий скальпель (BoneScalpel®, Misonix, USA), аналогів якого немає в Україні.

Що ж собою представляє ультразвуковий кістковий скальпель (ніж)? Та в чому унікальність даного апарату?

  

Революція в спінальній хірургії

 

Перш за все, кістковий скальпель дозволяє хірургу виконувати кісткові резекції новим, більш охайним та безпечним чином, ніж це було можливо в минулому – без використання гострого долота чи кусачок Керрісона. Його лезо виконує ефективний компресійний розріз кісткової тканини за допомогою комбінації зручної високошвидкісної дрилі та ультразвуку. Кістковий ніж не пошкоджує навколишні м'які тканини, в тому числі тверду мозкову оболонку та важливі нервові структури, вони автоматично зміщуються, розсіюючи енергію впливу леза. А високоточний тонкий розріз значно зменшує інтраопераційну кровотечу.

 

На даний момент Misonix BoneScalpel є єдиним ультразвуковим приладом, що використовують затуплені леза для фронтального занурення в кістку, аналогічно остеотому. Це дозволяє виконувати остеотомії, які вимагають великої потужності інструменту з високою точністю і безпекою для м'яких тканин. Кістка може бути висічена єдиним блоком, включаючи навіть щільний кортикальний шар. Ультразвукові леза широко використовуються для різних складних остеотомій для корекції різних кісткових деформацій в нейрохірургії, щелепно-лицевій хірургії та ін.

Спеціальні шейвера BoneScalpel виконують пошарове видалення кісткової тканини, на зразок бору. Це дозволяє досягти делікатного видалення кісткової тканини поблизу важливих нервових структур для їх декомпресії, наприклад, при роботі в спинномозковому каналі навколо спинномозкових корінців, дурального мішка та ін. При роботі із черепом, виконанні краніотомій, резекції кісткових структур в порожнині черепа без пошкодження важливих нервових та судинних структур – канал зорового нерва, канал слухового нерва, передні та задні нахилені відростки та ін.

 

На відміну від силових інструментів з рухомими частинами повністю виключається намотування і розрив м'яких тканин.

Ультразвукова остеотомія значно зменшує кровоточивість. BoneScalpel знижує крововтрату, а відповідно і обсяг необхідної гемотрансфузії.

 

Переваги кісткового ножа:

  • Прицільно точна остеотомія.
  • Бережне відношення до м'яких тканин – висока тканинна селективність між кісткою і м'якими тканинами.
  • Можливість висічення кістки єдиним блоком.
  • Високоточне пошарове видалення кістки за допомогою шейверів.
  • Зменшення інтраопераційної крововтрати.
  • Зменшення часу операції.

 

Безперечно, отримання такого дорогоцінного обладнання не було можливим без постійної допомоги, підтримки та взаємодії керівництв Центрального госпіталя МВС України та Департаменту охорони здоров'я та реабілітації МВС України.

 

Активно впроваджуємо новітні технології на благо та здоров’я наших пацієнтів!

(с) 2024

Doctor appointment